Горелката на биомаса ВВ-1600 е предназначена за автоматизирано изгаряне на пелети от дървесина или от слънчогледови люспи, дървесен чипс, талаш, стърготини, слънчогледови люспи, трина и други смлени растителни и отпадъчни горими материали (слама, царевичак, слънчогледови стъбла и пити, тютюневи стъбла, отпадъци от подрязване на овошки и лозя, както и отпадъци от животновъдството, целулозно-хартиената промишленост, хранително-вкусовата промишленост, и др.) с едрина до 30 mm.
Горелката се използва за промишлени цели, оранжерии и други големи обекти, за които е необходима мощност до 1800 kW (1,8 MW). Горелката е с ръчно запалване, като то може да бъде и автоматично – според изискванията на клиента. Поддържането на определената температура на водата и гасенето е автоматично. Горелката работи на три степени на мощност в зависимост от температурата на водата в котела, като превключването на степените може да бъде, както ръчно, така и автоматично. Горелката е с автоматично почистване на горивната и камера, което се извършва с помощта на подвижна скара и шнек за извеждане на пепелта.


Основни и предимства:

  1. Автоматизирано изгаряне на биомаса с едрина до 30 mm;
  2. Автоматично почистване на горивната камера;
  3. Лесна и интуитивна настройка на всички параметри свързани с управление процеса на горене;
  4. Пълна самодиагностика на хардуера и датчиците. При регистриран проблем се извежда съобщение за причината и се включва сирена за звуково известяване;
  5. Автоматично регулиране на мощността (количеството на подаваната биомаса и скоростта на вентилатора) на три степени за оптимално постигане на зададената температура в котела;
  6. Хардуерно затваряне пътя на огъня към бункера, против обратно горене – чрез клапи;
  7. Охлаждане стените на горивната камера, чрез двойна стена и въздушна междина – не позволява голямото им нагряване, което удължава живота на горивната камера;
  8. Автоматично изключване при възникнал проблем – проблем с датчици, задръстване, изчерпване на горивото или обратно горене в бункера;Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Горелка на биомаса BB–1800

  • 52 440,00 лв.


Най-продавани

WiFi модул за дистанционен мониторинг и управление на пелетна горелка или камина

WiFi модул за дистанционен мониторинг и управление на пелетна горелка или камина

Това е допълнителен модул, който може да се монтира на всички модели пелетни горелки или камини без пелетна горелка PB..

192,00 лв.

WiFi ключ за отдалечено включване и изключване на пелетна горелка или камина

WiFi ключ за отдалечено включване и изключване на пелетна горелка или камина

Това е допълнителен модул, който може да се монтира на всички модели пелетни горелки или камини. Чрез него горелката/кам..

36,00 лв.

Шнек за пелетна горелка

Шнек за пелетна горелка

Захранващо напрежение: 220 V.Мощност: 52 W.Диаметър на тръбата на шнека: ф80 мм. Диаметър на изходящата тръба на шнека: ..

318,00 лв.

Пелетна горелка PB-30

Пелетна горелка PB-30

Пелетната горелка PB-30 е предназначена за автоматизирано изгаряне на пелети от дървесина и слънчогледови люспи. Използ..

1 974,00 лв.